fbpx

Ulla Kulju Haltijan yhteistyökumppanina vuonna 2020

Ulla Kulju – Motorsport Engineering Specialist – Maailmanmestari 2017

Ulla Kulju vammautui vuonna 2002 lumilautailuonnettomuudessa, onnettomuuden seurauksena Ullalla on alaraajahalvaus T11-12 tasolla. Vammautumisestaan asti Ulla on ollut aktiivisesti mukana vammaisurheilussa niin vammaisalppihiihdossa monoski kelkalla, varjoliidossa, purjehduksessa kuin nykyisin pioneerina vammaisratamoottoripyöräilyssä.

Ulla ajaa kilpaa MM-tasolla 600cc ratamoottoripyörillä ja onkin vuoden 2017 maailmanmestari. Ulla on myös maailman ensimmäinen alaraajahalvaantunut naiskilpakuski. MM-tasolla Ulla kilpailee miehiä vastaan ja SM-tasolla vammattomia kuskeja vastaan ilman kompensaatiota.

Ullan urheilu-uran korkeimpia saavutuksia on ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruus 2017 ja MM-osakilpailuvoiton 2018, lisäksi vammaisalppihiihdossa saavutetut hopeamitali suurpujottelussa vuonna 2005, pronssimitali pujottelussa 2005 sekä vammaispurjehduksessa saavutettu Britannian mestaruus 4 sija Challenger trimaraanilla 2008.

Aktiivisen urheilu-uran lisäksi Ulla työskentelee päätoimisesti vanhempana suunnitteluinsinöörinä Etteplan Oy:ssä ja toimii motivaatiopuhujana erilaisissa tapahtumissa. Ulla on toiminut jo pitkään vertaistukena muille vammautuneille ja auttanut heitä löytämään heille sopivan vammaisurheiluharrastuksen.

Ulla ei ole pelkästään ollut aktiivinen urheilun saralla vaan myös opiskeluissa ja työurallaan. Ullalla onkin mm. lentokoneasentajan, datanomin, venealan insinöörin tutkinnot sekä viimeisimpänä tutkinto nimikkeellä Motorsport Engineer – Race Motorbike engineering specialist.