Pirjo Pappilan matka pyörätuolitanssin World Cup -kisoihin

 Tekstin on kirjoittanut Pirjo Pappila

Asiakaskokemusasiantuntijamme Pirjo Pappila Oulusta osallistui pyörätuolitanssin World Cup –kisoihin Slovakian Kosicessa 13-14.10.2018.

Ongelmitta kisamatka ei kuitenkaan tällä kertaa mennyt, Pirjo pääsi avustajineen ongelmitta kyllä Helsinkiin, mutta täältä vaikeudet alkoivat. Jatkolennolle olisi ollut täysin riittävä aika siirtyä, mutta seurueen käsimatkatavaroista suurin osa lukkiutui koneen jumittuneen tavarakaapin oven taakse. Meni pieni tovi ennen kuin lentoyhtiön mekaanikko tuli auttamaan ongelmassa, vaikka tavarat saatiinkin, oli tuhraantunut kymmenen arvokasta minuuttia siirtymisestä. Avuliaat avustushenkilöt auttoivat juoksujalkaa saamaan matkatavarat sekä apuvälineet haltuun, että siirtyminen ripeästi jatkolentoportille olisi mahdollista. Matkaseurue oli auttajineen ennen annettua määräajan päättymistä lähtötiskillä, mutta siitä huolimatta Pirjo ei päässyt koneeseen, sillä ammattitaidoton virkailija ei löytänyt apuvälineiden ennakkoilmoitusta koneelta. Tämä johti siihen, että koko seurueen jatkolentojen sekä paluulentojen liput mitätöitiin ja kisamatka jumittui Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Lukemattomien puhelinsoittojen, tanssiystävänsä avulla sekä läheisten tuella ja avustajien pyyteettömällä päätöksellä Pirjo sai jatkaa kisamatkaansa eikä kukaan vaatinut häntä palaamaan kotiin. Edessä oli uusien lippujen ostaminen, aivan käsittämätön seikkailu läpi Saksan päätyen Unkarin pääkaupunkiin Budabestiin, josta avuliaan kisajärjestäjän ansiosta matkaseura saatiin apuvälineineen sekä matkatavaroineen taksikyydityksellä läpi pimeän Unkarin illan Slovakian Kosicen Hilttoniin. Seitsemän tunnin kisamatka oli lopulta kestänyt yli puolitoista vuorokautta. Erittäin uupunut tanssiurheilija avustajineen lähestulkoon mateli hotelliin ja siellä heitä odotti todella ystävällinen kisajärjestäjä Miroslav Sakac, hän teki kirjautumisen ja huoneeseen siirtymisen erityisen helpoksi auttamalla väsyneitä fyysisesti. Ensin kuitenkin nautittiin pitkästä aikaa lämmin ateria, jonka jälkeen maistui vielä kupponen kahvia ennen kuin lamput sammuivat pehmeässä vuoteessa.

Kuin onnen sattumalta kisat olivat siirtyneet kaikilta osin perjantailta lauantaille ja sunnuntaille, niin jäi yksi lepopäivä ladata akkuja ennen kisoja. Sekavin tuntein, hieman epävarmoin ajatuksin tanssijamme kokosi itsensä henkisesti ja fyysisesti osallistuen IPC single 1 -luokkaan sekä IPC single 1 freestyle –luokkaan. Ihan nappi suoritusta ei alkuerään tullut, vaikka kuinka yritti, mutta silti finaalin melko hyvällä suorituksella sekä freestylen vahvalla esityksellä Suomeen saatiin ensimmäiset viralliset World Cup: in mitalit, sähköpyörätuolia käyttävän tanssijan toimesta.

Sen verran saavutus oli koskettava, että pronssipallilla kyyneleet tavoittivat tanssijamme posket.

Kotiinpäin lähdettiin ongelmitta kahden pronssimitalin siivittämänä.

Tämän viikon lopulla perjantaista sunnuntaihin Suomen edustusjoukkue kamppailee jälleen mitaleista Puolan Lomankin EM-kisoissa. Kisoihin lähtee Pirjon lisäksi kymmenen muuta huippu tanssijaa tekemään parhaansa, nähtäväksi jää mikä on joukkueen saavutus-saldo 11.11.2018, kun kisat päättyvät! Pirjo osallistuu jälleen sekä singleen ja freestyleen. Pirjoa ja muita Suomalaisia voit peukuttaa Facebookissa Suomen pyörätuolitanssiliiton sivulla sekä Pirjon ja hänen duo parinsa omalla tanssisivulla Dance Team JePi – Pirjo Pappila & Jenni Anttila! Onnea vaan koko Suomen joukkueelle ja nyt peukuttamaan kaikki mitaleille! Kisoja voit seurata netissä realiaikaisesti edellä mainitulla lajiliiton Facebook -sivulla.

Yllä olevan tekstin on kirjoittanut Pirjo Pappila