Minun tarinani: Näin pyörätuolisukset helpottavat Heidin arkea

Suomen CP-liiton aikuistoiminnan suunnittelija Heidi Huttunen sai alleen Wheelblades-pyörätuolisukset. Hän lupautui kertomaan Haltijan asiakkaille kokemuksistaan suksien kanssa tänä talvena, kun säät ovat pyörätuolin käyttäjän kannalta olleet poikkeuksellisen haastavat.

Mitä lisäarvoa Wheelblades-pyörätuolisukset ovat mielestäsi tuoneet pyörätuolilla liikkuvan elämään?

Sukset mahdollistavat ylipäätään ulos pääsemisen säästä riippumatta! Ne antavat mahdollisuuden käyttää tätä minun mielestäni sähkömopoa mukavampaa ja luonnollisempaa liikkumistapaa nyt myös talvella. Suksien kanssa uskallan lähteä ulos ilman avustajaa, sillä ne tuovat turvallisuuden tunnetta ja itsenäisyyttä sekä vähentävät huomattavasti avun tarvetta. Jos juutun lumeen, koira voi vetää vähän pyörätuolia, kuten yllä olevasta videosta voi nähdä.  Videolla asia ei näy, mutta olen siinä jyrkähkössä ylämäessä enkä olisi ilman suksia päässyt omin voimin eteenpäin.

Missä suksilla voi liikkua?

Suksilla voin liikkua omassa toimintaympäristössäni, normaaleissa asuinlähiöissä lähes kaikkialla. Hyvin hoidetuilla, auratuilla kaduilla meno on suorastaan lennokasta ja kelaamisen keveys vastaa kesäkelillä menoa.  Se oli tosi yllättävä ja vapauttava tunne!

Kenelle Wheelblades-sukset sinun mielestäsi erityisesti soveltuvat?

Varmasti paras hyöty suksista on omatoimisille liikkujille, joilla itsenäinen liikkuminen tyssää lumen tuloon. Ajattelen, että sukset ovat suuri helpotus myös itse autoileville, sillä näillä pääsee kotiovelta autolle ja taas autolta töihin.

Perheellisenä toivoisin tälaisia kaikille äideille ja iseille, että mahdollisuus liikkua ja ulkoilla lasten kanssa ei olisi lumesta kiinni, Avustettuna tai itsenäisesti nämä toimivat ihan kaikilla joilla on pyörät alla.

Juttelimme siitä, että olisi mukava päästä pyörätuolilla vaikkapa lasten leikkikentälle lumikeleillä. Miten koet, onnistuuko suksien avulla?

Kyllä minä olen ilman avustajaa, koiran kanssa uskaltanut ja onnistunut hakemaan lapsen päiväkodista. Aikaisemmin se on näin talvella ollut kävelevän puolison homma. Täytyy sanoa että tuli tasavertainen olo! Lapsenkin mielestä on ollut hauskaa, kun pääsen mukaan jopa lumivuorten juurelle saakka.

Nämä eivät pelkästään kevennä liikkumista vaan tekevät lähtemisen mahdolliseksi. Se on se iso juttu! Ilman näitä jäisi ulko-oven kynnykselle. Myös rinnekeskuksissa itsenäinen liikkuminen on Wheelblades-suksien avulla mahdollista!

Joko kokeilit suksia sauvojen kera? Miten sujui?

Tätä en ole päässyt kokeilemaan. Valitettavasti kotini lähistöllä ei sellaisia hyvin aurattuja baanoja ole ollut, joissa uskoisin tän olevan mahdollista. Aion kyllä vielä kokeilla!

Tutustu Wheelblades-pyörätuolisuksiin täällä!

Wheelblades-sukset nyt tarjoushintaan 289 € (sis. alv 24 %)*

Tiedustelut ja tilaukset: asiakaspalvelu@haltija.fi  |  09 612 2250

* Tarjous on voimassa 15.3.2019 asti ja koskee uusia tilauksia.