Haltijan lähettiläs Pirjo Pappila esittäytyy

Hei vaan, olen Pirjo 51 –vuotias yrittäjä-äiti Oulusta. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta, Pia 23 v. ja Marko 18 v., vävy, miniä, Eetu-koira (lähes 10 v. kultainennoutaja) sekä kissat: Tuhnuttaja, Pete, Kawa, Nappi,Tinttu ja Tiuhti.

Päiväni värittyvät kuin se vanhan ajan räsymatto monenlaisesta tekemisestä ja joskus myös tekemättä jättämisestäkin, sillä aina ei jaksa sata lasissa. Teen töitä yrityksessäni, kirjoitan jo toista kirjaani (esikoiskirjani Elämäni tie tilattavissa 20,00 euron ja postikulujen yhteishintaan minulta), vaikutan yhteiskunnallisesti hyvinkin vahvasti ja olen myös huippu-urheilija – lajinani pyörätuolitanssi. Aina, kun edellä mainitut eivät vie kaikkea aikaani, löytyy edestäni jokin käsityön tekele tai käteni tarttuu mikkiin ja laulan luikautan, kaikkien korvien kiusaksi, muutaman karaoke biisin.

Ajattelet varmaan: ”Nuohan on ihan tavallisia juttuja kenelle vain äidille, mitä se noista leuhkii???” Joo, olet ihan oikeassa, elän ihan tavallista elämää, mutta se ei ole minulle itsestään selvyys,vaan periksiantamattomuuteni avulla saavutettu oikeus. Oikeus todella, sillä elämänkumppaneitani ovat lapsuuteni aikaisesta leikkausvirheestä johtuva neliraajahalvaus, jonka kaupantekijäisenä tulivat skolioosi, hengitysvajaus, astma ja lähes jokapäiväiset jatkuvat kivut. Elän tätä värikästä elämääni sähkärillä liikkuen apuvälineitteni avustamana osittain omatoimisena, vaikkakin onhan minulla apujalkoinani henkilökohtaiset avustajani 450,00 tuntia kuukaudessa.

Aloitimme syksyllä haltijalaisten kanssa laajan yhteistyön ja jatkossa voit mm. lukea eri aiheisia tekstejäni elämäni tien kurveista ja kuopista, mutta myös taisteluista, joita olen taistellut ja joudun taistelemaan saavuttaakseni oikeuteni – siihen ihan omaan tavalliseen elämään yhdenvertaisena ihmisenä meidän kaikkien Suomessa.

Nyt hyvää kevään jatkoa kaikille – palataan pian asiaan, siihen asti moikka!

PS. Kurkkaa Pirjon taidonnäyte pyörätuolitanssista hänen Facebook-sivuiltaan.