Haltija suosittelee, osa 1: Jarmo & Sopur Xenon2

Mikä on suosikkituotteesi Haltijalla?

Luottotuolini on jo 2 vuoden ajan ollut Sopur Xenon2 -pyörätuoli. Xenon2:n tärkeimpiä ominaisuuksia omalta kannaltani ovat keveys ja se, että tuoli on mitoitettu juuri itselleni sopivaksi. Sopur Xenon 2 on ristikkorunkoinen mutta vakaa kelattava, joten kaikki itselleni keskeiset ominaisuudet on saatu tähän malliin tyylistä tinkimättä. Selkänojana käytetty Jay Carbon -selkäosa tukee selkääni paremmin kuin tarrasäätöinen selkänoja ja uskallan suositella lämpimästi tätä yhdistelmää kaikille kevyttä ja tukevaa tuolia tarvitseville!

Kerrotko vielä kuka olet ja kauanko olet ollut Haltijassa töissä?

Olen Jarmo Leppänen, ja takanani on yli 29 vuoden ura ensin PT-keskuksessa ja vuodesta 2016 alkaen Haltijassa. Kuten pitkästä työurastani voi päätellä, olen viihtynyt talossa varsin hyvin, ja kokemusta apuvälineistä ja etenkin pyörätuoleista on kertynyt runsaasti. Tällä hetkellä työskentelen Haltijassa tarjoomapäällikkönä eli vastaan koko pyörätuolivalikoimastamme ja sen kehittämisestä.

Miten päädyit pyörätuolin käyttäjäksi?

Minulla todettiin 15-vuotiaana luusyöpä vasemmassa polvessa. Syövän takia vasen jalkani jouduttiin amputoimaan korkealta reidestä. Toivuin täysin, ja sain leikkauksen jälkeen käyttööni sekä proteesin että kyynärsauvat ja myöhemmin pyörätuolin. Proteesin lisäksi käytän pyörätuolia nykyään monta kertaa viikossa sekä töissä että vapaa-aikana. Pyörätuoli on avuksi etenkin lomamatkoilla, messuilla ja tilanteissa, jossa joutuisin muuten seisomaan tai kävelemään pitkiä matkoja. Pyörätuolia käyttäessäni jalan tynkä saa lepoa ja pysyn muun porukan mukana.

Huomaathan, että pyörätuolit sovitetaan aina yksilöllisesti, ja apuvälinearvion ja -suosituksen tekee terveydenhuollon ammattilainen.