KIC-järjestelmä


KIC-järjestelmä mahdollistaa katetroinnin ilman kondomin poistoa. Se on kehitetty niille, jotka virtsainkontinenssista johtuen käyttävät urinaalikondomia katetrointien välillä. Tällöin joudutaan normaalisti vaihtamaan urinaalikondomia jokaisen katetrointikerran yhteydessä, mikä on vaivalloista ja aiheuttaa helposti ihoärsytystä.

KIC-urinaalikondomissa olevan liitännän ansiosta liitosletku voidaan katetroinnin ajaksi irrottaa ja kiinnittää katetroinnin jälkeen takaisin samaan urinaalikondomiin. Erityisen levittimen avulla urinaalikondomi voidaan vetää taaksepäin, jolloin peniksen ihon puhdistus ja katetrointi on helppo suorittaa. Sen jälkeen urinaalikondomi vedetään takaisin paikoilleen ja liitetään takaisin letkuun.

Järjestelmään kuuluu kolme osaa:

  • KIC-liitin korvaa tavanomaisen letkuliitännän. Kärjessä on keltainen suukappale, joka laitetaan urinaalikondomin sisäpuolelle. Liitinkärjessä on mukana lateksiputki, jonka avulla avulla letku voidaan irrottaa ja liittää uudelleen kondomiin.
  • KIC-levitin on korkealaatuista muovia ja kestää useiden kuukausien käytön.
  • KIC-urinaalikondomissa on aukko, joka kestää venytystä ja palautuu takaisin alkuperäiseen muotoon. Kondomia on 11 eri kokoa.

Kun urinaalikondomin kärjen reikä on levitetty suuremmaksi, vedetään urinaalikondomin kärkeä taaksepäin niin, että peniksen kärki on esillä ja katetrointi on mahdollinen. Katetroinnin jälkeen urinaalikondomin kärki viedään takaisin, levitin avataan ja letkukärki kiinnitetään takaisin. Sitä vasten painetaan letkun puolella oleva holkki ja kierretään kiinni. Avaaminen tapahtuu käänteisessä järjestyksessä. Kärkeä kiinnitettäessä on pidettävä huoli, että urinaalikondomin kärki on joka reunalta liittimen puristuksissa eikä ole rypyssä tai taitoksilla.

Ota yhteyttä