Mangar nostotyynyt Camel ja Elk

Nostotyynyt Camel ja Elk ovat tarkoitettu henkilön kohottamiseen ja nostamiseen lattialta. Tyyny on hellävarainen, mutta tehokas tapa nostaa painaviakin henkilöitä, ja sen avulla potilas voi säilyttää arvokkuutensa. Tyhjän tyynyn saa ujutettua helposti nostettavan henkilön alle. Nostotyynyt soveltuvat erityisen hyvin paikkoihin, joissa avustajien määrä ei riitä aina painavimpien henkilöiden nostamiseen. Tyyny on verraton apu hoitolaitoksiin, vanhainkoteihin, kotihoitoon ja omaishoitajille. Tyyny parantaa työturvallisuutta koska sen avulla vältytään raskailta nostoilta hankalissa asennoissa. Nostotyynyjä on kahta mallia.

Camel on istuinmallinen nostin, jolla avustettavan saa ensin istuvaan asentoon ja sitten nostettua riittävän korkealle istuimeen tai sänkyyn siirtymistä varten. Yhdellä latauksella voi tehdä kaksi nostoa.

Elk on rakenteeltaan yksinkertaisempi nostotyyny. Se soveltuu ahtaisiin tiloihin, kuten WC tai suihkutilaan. Koska tyyny on kooltaan pienempi, täytyy avustettavan saada jatkuvasti tukea seinästä tai avustajasta. Tyynyjä voi käyttää kosteissa tiloissa akkulaitteen kanssa. Elk-tyynyllä voi tehdä kolme nostoa yhdellä latauksella.