Liukukääntöalustat istuimiin ja vuoteeseen, AutoSlide ja TurnMaster

MasterCare:n liukukääntöalustat mahdollistavat muutakin kuin pelkän kääntymisen. Kun istuutuminen on vaikeaa, istutaan usein ensin istuimen etureunalle, josta hivuttaudutaan oikeaan asentoon istuimen perälle. Tavalliset liukualustat mahdollistavat vain kääntymisen, mutta haittaavat oikeaan asentoon pääsemistä, koska ne ryttäytyvät tai ainakin kiristävät vaatteita siirryttäessä istuimen etureunasta oikeaan asentoon.

MasterCare -liukukääntöalustat kääntyvät ja liukuvat. Ne koostuvat kahdesta osasta: yläosasta, joka siirtyy ja kääntyy istujan mukana ja alaosasta, joka pysyy alustaan nähden paikallaan. AutoSlide ja TurnMaster asetetaan istuimelle niin, että yläosa on istuimen edessä sen reunalla käännettynä valmiiksi siihen suuntaan, josta istutaan. Istuutuja istuu istuimen etureunalle oikeaan asentoon liukualustan yläosaan nähden. Sen jälkeen hän kääntyy ja liu’uttaa itsensä istuimen perälle. Liukuminen tapahtuu alustan yläosan ja alaosan välillä niin, että alaosa on tukevasti penkissä ja yläosa liikkuu vaatteiden mukana. Näin vaatteet eivät rypisty eivätkä kiristä.

AutoSlide on nimensä mukaisesti tarkoitettu ensisijaisesti kulkuneuvojen istuimiin. Niissä tahaton liikkuminen on eliminoitu. Alustan etureunan muotoilu antaa reisien etuosalle tuen penkistä eikä alusta luista tai käänny vahingossa. Pois siirryttäessä nostetaan vain reisien etuosaa ylös ja käännytään. Kokovaihtoehtoja on kaksi. AutoSlide Turnerin suurin kuorma 160 kg.