Freeway kattonostimet

Freeway-kattonostimet ovat helppoja käyttää ja luotettavia toiminnaltaan. Freewayn avulla pystytään rakentamaan nostinjärjestelmä erilaisiin kohteisiin, sillä malliston nostinvalikoima on laaja ja kiskojärjestelmä mahdollistaa monenlaiset nostamisen ratkaisut.  Kattonostimiin on saatavana runsaasti erilaisia lisävarusteita kuten esimerkiksi potilasvaaka ja langaton käsiohjaus sekä erilaiset nostoliinat.

 

Nostintyypin valinta

Kiinteä potilasnosturi (Transactive Xtra) soveltuu parhaiten kiinteään koti- ja laitoskäytöön ja on aina saatavilla. Siirrettävä kattonostin (CP200) soveltuvat keveytensä ja pikalukituskoukkunsa ansiosta paremmin tilanteisiin, joissa nostinta joudutaan siirtämään toistuvasti kiskolta toiselle.Siirrettävyyden lisäksi nostintyypin valintaan vaikuttavat nostokapasiteetti, joka kiinteässä nostimessa on maksimissaan 270 kg ja siirrettävässä 136-200 kg. Kiinteään nostimeen saa lisäksi lisävarusteena langattoman kaukosäätimen ja moottoroidun liikkumisen kiskolla ja sen toiminta-aika yhdellä latauksella on siirrettäviä pidempi. Lisäksi kiinteän nostimen lataaminen tapahtuu automaattisesti sen ollessa kiskon päässä, siirrettävät nostimet ladataan asettamalla laturi laitteen runkoon.

Kattonostinjärjestelmän suunnittelu kannattaa tehdä yhteistyössä Haltijan kanssa. Näin päästään parhaaseen ja kustannustehokkaimpaan lopputulokseen. Mahdollisuudet ovat laajat, mutta usein jo yksinkertaisella yhden huoneen kattavalla H-kiskojärjestelmällä saavutetaan sekä asukasta, että palveluntarjoajaa miellyttävä lopputulos. Kiskot on mahdollista kiinnittää kattoon tai kiskon päistä seiniin. Kiskon päistä kiinnitettäessä tulee huomioida kiinnityspisteiden etäisyys toisistaan, jotta kiskon jänneväli ei kasva liian suureksi.

Tyypillisiä nostotilanteita ovat potilaan nostaminen sängystä pyörätuoliin tai pyörätuolista sänkyyn. H-järjestelmä mahdollistaa potilaan nostamisen joustavasti missä tahansa pisteestä makuuhuoneessa. Nostin liikkuu kevyesti xy-suunnassa kahden rullaston ansiosta. WC-tiloihin kuljetaan suihku(pyörä)tuolilla. H-järjestelmään voidaan liittää yksittäinen kisko, jolloin nostoalueen voi ulottaa esimerkiksi wc-tiloihin tai käytävään jatkamaan muihin tiloihin. Tällöin asukkaan siirtämiseen ei tarvita välilaskuja pyörätuoliin kiskojen kattamalla alueella. Tämä on suositeltava ratkaisu erityisesti silloin, kun suihkutuolilla ei mahdu liikkumaan kylpyhuoneeseen, tai kun halutaan laskeutua suoraan WC-istuimelle, suihkuistuimelle tai kylpyammeeseen.

Valmistaja: Prism Medical UK

Ota yhteyttä