Kanmed BabyWarmer ja patjat

Kanmed BabyWarmer on tarkoitettu keskosten ja vastasyntyneiden lämmittämiseen ja lämmön ylläpitämiseen. Järjestelmään kuuluu lämpöelementti ja sitä ohjaava keskusyksikkö sekä  patja, jonka sisälle lämpöelementti laitetaan. Järjestelmän mukana tulee myös BabyNest lämpökehto, jossa on tasku patjalle lämpöelementin kanssa. BabyWarmeria voi käyttää myös ilman BabyNestiä, muttei ilman muita osia (patja, keskusyksikkö, lämpöelementti).

Patjoja on kahta päätyyppiä, vesipatja ja geelipatja, lisäksi saatavilla vaahtopatja. Vesipatja on suositeltavin vaihtoehto. Se soveltuu erittäin hyvin NIDCAP, Developmental Care ja Kangaroo care käytäntöihin, joissa nukkuminen, lepo ja vauvan asento ovat keskeisessä roolissa. Pehmeä lämmin vesipatja muistuttaa äidin ihoa ja varmistaa hyvän unenlaadun.

Kanmed vesipatja sopii käytettäväksi kaikille vauvoille siihen asti, kunnes lämmitystä tarvitaan vain hyvin vähän. Vesipatja on ylivoimainen lämmön siirtämisessä ja siksi se antaa optimaalisen painonnousun. Lämpimällä ja pehmeällä vesipatjalla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus ja sillä varmistetaan hyvä unen laatu. Pehmeys ennaltaehkäisee ihovaurioita ja pitää vauvan pään kauniin muotoisena. Vesipatja myös varastoi lämpöä, se menettää lämmöstään vain n.1,5 °C tunnin virtakatkon aikana (Geelipatja viilenee huomattavasti nopeammin, (>50 C / h)).

Kanmed (pehmeä kuplapintainen) geelipatja on tarkoitettu täysaikaisille tai lähes täysaikaisille vastasyntyneille, jotka tarvitsevat jonkin verran lämmitystä.   Lämmönjohtuminen ei ole yhtä hyvä kuin vesipatjalla eikä geelipatja ole yhtä pehmeä kuin vesipatja. Sen takia pitää kiinnittää erityistä huomiota vauvan ruumiinlämpöön ja painonkehitykseen.

Keskosten hoidossa käytettään Kanmed BabyWarmeria yhdessä vesipatjan kanssa  kaikkien 800-3000 g painoisten vauvojen  lämmittämiseen Kunnes vauva painaa 3000g tai vauvalle tulee liian lämmin. Kanmed BabyWarmeria voi käyttää inkubaattorin sijaan silloin, kun vauva tarvitsee vain lämmitystä. Elintoimintojen seuraaminen, hapen antaminen tai CPAP-hoito on helppoja tehdä Kanmed BabyWarmerin ja Kanmed vauvansängyn kanssa. Inkubaattori ei vaikuta Kanmed BabyWarmerin toimintaan tai lämmönsäätöön, mutta käytöstä vastaa laitos.

Kanmed BabyWarmeria  voi käyttää vauvoilla, jotka ovat menettäneet lämpöä synnytyksen jälkeen. Se soveltuu erinomaisesti vastasyntyneiden lämmön ylläpitämiseen kunnes äiti ottaa ne huomaansa. Vesipatjaa kannattaa kokeilla vauvoilla, jotka tarvitsevat pehmeää ja lämmintä tukea esimerkiksi hydrocephalus tai murtumien yhteydessä tai pihti- tai imukuppisynnytyksen jälkeisten kipujen yhteydessä tai koliikin tai muiden kipujen yhteydessä. Kanmed BabyWarmer pitää vauvan lämmön yllä viileissä huoneissa. Geelipatja soveltuu tilanteisiin, jossa lämmityksen tarve on vähäinen.

Kanmed BabyWarmer mahdollistaa keskosten ja alipainoisten vauvojen hoitamisen äidin vierellä mikäli niillä ei ole muita hoitoa vaativia oireita. Vauvat, joiden paino on n. 1800-2500 g ja jotka ovat syntyneet 35 – 38 viikkoisina eivät useinkaan  pysty ylläpitämään normaalia ruumiinlämpöä ensimmäisten syntymän jälkeisten päivien aikana. Levottomat, stressaantuneet ja itkevät vauvat saavat lämpimästä vesipatjasta rauhoittavan ja rentouttavan ympäristön. Myös geelipatjaa voi  käyttää, mutta silloin pitää ottaa huomioon sen rajallinen lämmönsiirtokyky.

Lämpöelementti BW3-003 on yhteensopiva BW3-020 keskusyksikön kanssa.

Valmistaja: Kanmed

Ota yhteyttä