MOTOMed-liiketerapia

Liike on lääke keholle ja mielelle. MOTOMed-liiketerapia on turvallista, moottoriavusteista passiivista liikettä sekä moottorin avustamaa aktiivista ja omin voimin tapahtuvaa polkuharjoittelua niin kävelevälle kuin pyörätuolin käyttäjälle. MOTOMed-harjoittelulla voidaan vaikuttaa monipuolisesti fyysisen kunnon ja toimintakyvyn ylläpysymiseen ja edistämiseen kotona, kuntoutuksessa ja hoitolaitoksessa. MOTOmed-harjoittelu sopii hyvin esimerkiksi ikääntyneille lihasvoiman, liikkuvuuden kävelykyvyn ja tasapainon säilyttämiseksi.

Laitteen moottoriavusteinen tai passiivinen liike liikuttaa pehmeästi jalkoja, käsiä ja ylävartaloa. Liike rentouttaa. Moottoriavusteisen liikkeen ja poljintehostimen avulla voit harjoitella rasittumatta liikaa. Pienellä lihasvoimalla voi siirtyä passiivisesta liikkeestä aktiiviseen.  MOTOmedin moottori jatkaa liikeharjoittelua, kun väsyt tai sinulla ei ole lihasvoimaa. Voit harjoitella omin voimin ja pienin vastusportain. Tämä on ihanteellista kotiharjoittelua sydämelle, verenkierrolle ja lihaksille.

MOTOMed-harjoitusterapiaa on Suomessa tehty lähes 25 vuoden ajan. Saksalainen Reck Medizintechnik toi ensimmäisenä yrityksenä markkinoille yli 40 vuotta sitten moottoriavusteisen harjoitusterapialaitteen. Nykyään MOTOMed-harjoittelu onkin jo käsite itsessään niin Suomessa kuin ympäri maailmaa, yli 70 maassa.

MotoMed- harjoitusterapiaa voidaan käyttää henkilöillä, joilla on esimerkiksi neurologinen sairaus ( esimerkiksi MS, aivoverenkierronhäiriö, selkäydinvamma, muut spastisuutta aihettavat halvaustilat tai vammat, Parkinson, CP-vamma jne.), ortopedinen vaiva  (esimerkiksi lonkka- ja polvikulumien liikerajoitukset sekä keinonivelleikkausten jälkeinen kuntoutus), ikääntyneillä henkilöillä, lasten kuntoutuksessa sekä vuodepotilaiden hoidossa (kooma, tehohoito- ja dialyysipotilaat).

MOTOmed-harjoittelulla voidaan vähentää liikkumattomuudesta johtuvia haittoja kuten esimerkiksi sydän- ja verenkiertoelimistön häiriötä, turvotuksia, niveljäykkyyksiä ja liikerajoituksia, ummetus- ja virtsaamisongelmia, osteoporoosia, lihaskatoa sekä korkea verenpainetta. Harjoittelu tehostaa lisäksi aineenvaihduntaa sekä ruuansulatusta ja auttaa näin myös painonhallinnassa.

Tutustu MOTOmedin eri vaihtoehtoihin ja kysy lisää MOTOMed-harjoittelusta alueesi myyjältä.

MOTOmed-kuvasto

Ota yhteyttä

Tekniset tiedot

MOTOmed -harjoittelun hyödyt muun muassa
Edistää kävelykykyä Kävelykyvyn ylläpitäminen tai sen kehittäminen on välttämätöntä peruskunnon kannalta etenkin (lihaskunto, kestävyyskunto, tasapaino- ja koordinaatio).
Spastisuuden lievittyminen Laite tunnistaa lihasten jännittymisen, liike pysähtyy ja vaihtaa automaattisesti liikesuuntaa. Liikesuunnan vaihtuminen toistuu, kunnes lihakset rentoutuvat.
Liikkuvuuden lisääntyminen Suuri liikeannos jokaisella hoitokerralla, vähentää jäykistymistä
Laskimoverenkierron tehostuminen MOTOMed-harjoittelu lisää laskimoverenkiertoa 4-kertaiseksi maksuuasentoon nähden
Raajojen lämpötila Asiakkaiden kokemukset raajojen lämpenemisestä
Kivun vähentyminen Liike vähentää kipua
Sisäelintoiminnot Poljentaliike parantaa aineenvaihduntaa ja sitä kautta sisäeilintoimintoja
Mielialan ja hyvänolon tunteen vahvistuminen Liike on lääke keholle ja mielelle. Liikunta parantaa aivojen suorituskykyä sekä kohentaa ja lisää energisyyttä.