PCEye Explore

PCEye Exploren avulla on helppoa ja turvallista tutustua katseohjauksen maailmaan, joten se soveltuu hyvin ensimmäiseksi katseohjaimeksi. PCEye Explore valmentaa käyttäjää ottamaan käyttöön katseohjatun AAC-kommunikaation.

Netistä on löydettävissä tuhansia harjoituksia, joiden avulla katseohjauksen käyttöönottaminen on mukavaa ja palkitsevaa. Työlään toiston sijaan katseohjausta voidaan harjoitella erilaisin pelein, leikein. PCEye Explore toimii kaikissa sovelluksissa, joita voi käyttää hiiren kursorilla ja hiiren vasemman napin painalluksella.

Valmistaja: Tobii Dynavox

Ota yhteyttä

Tekniset tiedot

 

Yksinkertainen käyttää

Kun katseohjain on asennettu ja kalibroitu, vain muutamasta asiasta tarvitsee huolehtia laitetta käytettäessä: katseohjaimen käynnistäminen ja sulkeminen, hiiren kursorin näyttämisen päälle/pois päältä ja klikkaamisen kytkeminen päälle/pois. Laite ilmoittaa näytössä, onko käyttäjä oikein sijoittunut suhteessa katseohjaimeen vai ei. Näin mahdollistetaan optimaalinen suorituskyky.

Ihanteellinen usean käyttäjän ympäristöissä

PCEye Explore on kustannustehokas ratkaisu kouluille ja erilaisille keskuksille, jotka tarjoavat katseohjausta oppilailleen ja asiakkailleen. Laitteen tarkkuuden ja kestävyyden ansiosta PCEye Exploresta on ihanteellinen käytettäväksi usean käyttäjän ympäristöissä. Katseohjaus toimii erinomaisesti riippumatta valaistusolosuhteista, silmien väristä tai siitä, onko käyttäjällä silmälasit tai piilolinssit. Laitteelle voi tallentaa useiden eri käyttäjien profiileja.

PCEye Explore on helppo liittää ja irrottaa, joten samaa laitetta voi käyttää useassa eri koneessa. Tämän ansiosta myös yksityiskäyttäjä voi vaihtaa tietokoneensa ja käyttää samaa PCEye Explorea uuden laitteiston kanssa vaivattomasti.

Tobii Dynavox PCEye Explore on erinomainen ratkaisu useille eri käyttäjäryhmille:

  • Esikoululaiset voivat aloittaa vuorovaikutuksen vanhempiensa kanssa hyödyntäen alkuun yksinkertaista katseohjausta ja ohjata katseella pelejä.
  • Katseohjainten käyttöä aloittelevat käyttäjät.
  • Ne käyttäjät, jotka tarvitsevat tai haluavat vaihtoehtoisia ratkaisuja kytkimille.
  • Vanhemmat, opettajat, puheterapeutit tai kuka muu tahansa, kenen tarvitsee tietää miten ja mihin käyttäjä näyttöä katseellaan seuraa. Se on oivallinen työkalu arviointeihin ja käyttäjän kognitiivisen ja fyysisen toiminnallisuuden todentamiseen. Kursorin liikkeen näyttäminen ruudulla toimii ensimmäisenä mittarina. Tarkempaa seurantaa varten PCEye Exploreria voidaan täydentää Gaze Viewer -ohjelmistoa, joka pystyy nauhoittamaan silmän liikkeet mistä tahansa sovelluksesta, pelistä tai videosta ja tallentamaan sen kuvina tai videona.
  • Tavallisissa ja erikoiskouluissa lukihäiriöisten oppilaiden kanssa työskentelevät opettajat. Katseen kohdistamisesta kertovan osoittimen liikkeestä opettaja näkee, kuinka oppilaan silmät liikkuvat näytöllä. Gaze Viewer -ohjelmiston avulla liike on mahdollista tallettaa ja analysoida myöhemmin.
PCEye Exploresta on moneen…

PCEye Explore toimii kaikissa sovelluksissa, joita voi käyttää hiiren kursorilla ja hiiren vasemman napin painalluksella. PCEye Explorella voi ohjata monenlaisia ohjelmistoja ja web-sovelluksia, yksinkertaisista syy-seuraus-suhde -peleistä tarkkoihin kohdistamistehtäviin.

…mutta toiminnot on pidetty yksinkertaisina

Explore on tarkoitettu yksinkertaiseen katseohjaukseen tutustumiseen, joten toisin kuin monipuolisemmat katseohjainratkaisut, kuten esimerkiksi Tobii PCEye Mini, PCEye Exploren toiminta rajoittuu hiiren kursorin liikuttamiseen katseella ja hiiren valintapainikkeen. Valikkopainikkeen aktivointi, valinta alueen valitseminen tai muu laajempi toiminnallisuus eivät kuulu PCEye Explorerin ominaisuuksiin. PCEye Explore ei myöskään ole yhteensopiva Tobiin Communicator- tai Compass-sovellusten kanssa.