Whitmyer-pääntuet

Katso kunkin tuen mitat ja kuvat esitteestä, tai kysy lisää alueesi edustajalta!

PLUSH-päätukijärjestelmä

PLUSH-päätuki on yksittäinen päätukityyny, joka tukee pään asentoa takaapäin. Tällainen peruspäätuki on ihanteellinen pyörätuolia tai sen selkäosaa kallistettaessa. PLUSH-päätukijärjestelmät ovat käytössä erittäin mukavia ja turvallisia. Siihen voidaan liittää sivu- ja etutukia, jolloin se on helposti mukautettavissa käyttäjän muuttuviin tarpeisiin.

Adjust-a-PLUSH-päätukijärjestelmä

Adjust-a-PLUSH-päätukijärjestelmä on suunniteltu käyttäjille, joilla on heikko pään hallinta ja jotka tarvitsevat pään pystyasennon säilyttämiseksi lateraalista tukea vähintään toiselta puolelta. Se auttaa kaularangan passiivisen ja aktiivisen sivutaivutuksen hallinnassa ja siinä on kaksi kapenevaa lukittuvaa niveltä, joita voidaan säätää kapeammalle tai leveämmälle maksimaalisen sivutuen saavuttamiseksi. Saatavilla standardi- ja kapea malli.

Muotoiltu kannatteleva päätuki

Anatomisen muotonsa ansiosta muotoiltu päätuki tukee pään asentoa erinomaisesti. Suunniteltu kannattelemaan takaraivoa ja antamaan kaularangalle sivusuuntaista tukea, jolloin pään asennon hallintaa voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla. Päätuki on erittäin mukava ja helposti säädettävissä. Säädettävyytensä ansioista mahdollistaa maksimaalisen kontaktin tukipintaan, jolloin pään paino jakautuu tasaisesti tuelle.

S.O.F.T.- kolmityynyinen päätukijärjestelmä

S.O.F.T.-päätukijärjestelmän patentoitu kolmen tyynyn tuki yhdistää kaksi leveys- ja kiertosäädettävää kallonpohjatyynyä säädettävään takaraivotyynyyn, joka mahdollistaa itsenäisen eteen-taakse-liikkeen ja maksimaalisen kontaktin tukipintaan. Kallonpohjatyynyt ovat säädettävissä erikseen, jolloin voidaan mukautua epäsymmetriseen asentoon. Ainutlaatuisen kokoonpanon tarjoama maksimaalinen takaraivon ja proksimaalisen sivusuuntaisen kaularangan tuki mahdollistaa vahvemman asennon hallinnan. Monipuolisuutta voi vielä lisätä liittämällä tukijärjestelmään pään sivu- tai etutukia tai kytkimiä. Saatavilla myös pienempiä lasten kokoja.

Heads Up -päätuki

Pyörätuolissa käytettäväksi tarkoitetun Heads Up -päätuen etupuolen stabilisointisiivekkeet tukevat hartioita ja vartaloa etu- ja sivusuunnassa ihanteellisen pään hallinnan saavuttamiseksi. Siivekkeet kääntyvät ulospäin, mikä helpottaa siirtymisissä säilyttäen samalla hyvän pään tuennan. Siivekkeiden alaosat voidaan säätää erilaisille vartaloille sopiviksi.

Lisätuet ja kiinnitysjärjestelmät

Pään sivutuet
Sivutuet voidaan säätää pään sivutaivutuspoikkeamien ja/tai kierron mukaisiksi tai estämään niitä. Tuet toimivat yleisenä tukipintana tai kytkinten sijoituspaikkana kaularangan yläpuolella. Ne voidaan kääntää pois tieltä siirtymisten ajaksi tai kun niitä ei tarvita. Kaartuvien pallonivelellisten tankojen avulla tukityynyt voidaan sijoittaa pään sivuille tai eteen.

Otsapanta DFS-järjestelmä
Dynaaminen otsapantajärjestelmä tukee pään pystyasentoa estämättä pään kiertoliikettä. Käy mihin tahansa pallonivelelliseen päätukimalliin.

AXYS-kiinnitysjärjestelmä
AXYS-kiinnitysjärjestelmä on hyväksi todettu, taloudellinen osavaihtoehto. Musta kromiviimeistely yhdistettynä pieniprofiiliseen teräksiseen neliötankoon tekee kiinnitysjärjestelmästä kompaktin ja hyvännäköisen. Kiinnitysjärjestelmä on yhteensopiva kaikkien Whitmyer-osien kanssa ja se on suunniteltu helposti säädettäväksi ja mukautettavaksi. Sopii 13×13 kiinnitysputkeen. Sisältää kiinnikkeen.

Cobra Xtra Flip Back -kiinnitysjärjestelmä
Taakse kääntyvä COBRA XTRA -kiinnitysjärjestelmä toimii yhdellä sovittimen sivulla olevalla painonapilla: tuki kääntyy sujuvasti taaksepäin pyörätuolin selkäosan taakse. COBRA XTRA on erittäin vahva ja laajasti säädettävä. Kiinnitysjärjestelmän osat ovat modulaarisia ja helposti vaihdettavissa, jolloin päätuki voidaan säätää tarkasti oikeaan asentoon – myös silloin, kun käyttäjän pään asento muuttuu apuvälineen määräämisen jälkeen.

Lisäkiinnikkeet

Säädettävä pikakiinnike

Whitmyer-pikakiinnike liittää päätuet mihin tahansa pyörätuolin selkäosaan ilman poraamista tai iskumuttereita. Pikakiinnike kiinnitetään pyörätuolin putkiin ja se sopii 30 – 60 cm:n levyisiin pyörätuoleihin.

Liukukiinnike
Liukukiinnike – muovilevy, jossa on kiskot – mahdollistaa päätuen sijoittamisen paremmin sellaisille käyttäjille, joiden asento on merkittävästi epäsymmetrinen. Levy kiinnitetään pyörätuolin reikiin ja se mahdollistaa 100 mm liikettä vasemmalle tai oikealle. Kiinnike on täydellinen päätuen sijainnin parantamiseen, väärissä kohdissa oleviin iskumuttereihin kiinnittämiseen ja päätuen sijoittamiseen paremmin siihen kohdistuvien voimien suuntaisesti.

Yleiskäyttöinen kääntökiinnike

Whitmyer-irrotussovittimet kiinnittyvät yleiskäyttöiseen kääntökiinnikeeseen. Tällöin yhdistelmä toimii kiinnityssovittimena, johon kiinnitetty tuki voidaan helposti irrottaa tai kääntää sivuun.

 

Valmistaja: Sunrise Medical

Ota yhteyttä