fbpx

Våra ambassadörer

Vår verksamhet drivs av idén om människors förmåga att uppnå saker som är viktiga för dem. Våra ambassadörer är levande exempel på denna inställning. De uppmuntrar och inspirerar finländare, våra kunder, samarbetspartner och vår personal. De verkar kunna leva sitt eget liv trots begränsningarna.

Vi stödjer våra ambassadörer genom att hjälpa dem med deras hjälpmedel, ekonomiskt och att lyfta fram dem i vår kommunikation.

 

Kasvokuva sarjakuvapiirtäjä ja graafinen suunnittelija Kaisa Lekasta.

Kaisa Leka

serietecknare, grafisk formgivare

Kaisas liv förändrades vid 23 års ålder när hennes medfödda obekväma och smärtsamma fötter amputerades och hon fick benproteser istället. Samtidigt fick serietecknaren en ny frihet att njuta av livet. Friheten består bland annat av långa cykelturer över hela världen och publicering av böcker tillsammans med sin man Christoffer. Den senaste boken Imperfect handlar om parets cykelresa från New York till San Francisco.

Läs mer:
www.kaisaleka.net

Lähikuva ratakelaaja Toni Piispasesta.

Toni Piispanen

rullstolsåkare och designer hos statens idrottsråd

Tonis liv gjorde en volt när den lovande 17-åriga karatekan bröt en kota i nacken och nerverna gick av. Medan rehabiliteringen pågick, studerade Toni sportvetenskap på universitetet och spelade rullstolsrugby på landslagsnivå. Resan fortsatte därifrån till att bli rullstolsåkare av världsklass och guldmedalj i paraolympiaden.

Läs mer:
www.tonipiispanen.fi

Bloggaaja Kati van der Hoeven ja hänen tiiminsä.

Kati van der Hoeven

bloggare, TedX-talare

Katis lovande karriär som modell slogs i spillror när hon förlamades vid 20 års ålder. När hennes talförmåga försvann började hon kommunicera med bokstavstavla och använda dator med en mus på pannan. Kati har visat prov på tro och uthållighet och att vem som helst kan leva ett helt liv trots omständigheterna. Hon bloggar, skriver i Huffington Post, deltar i Sisulle ääni-talsyntesprojekt och är medlem i COGAIN-organisationens styrelse. År 2017 representerade Kati Finland i Miss Wheelchair World-tävlingen.

Läs mer:
www.katilepisto.fi