fbpx
  • Tillbehör för neurologisk rehabilitering samt för vårdhem och privata hem
  • Robotteknikens fördelar och rehabiliteringskedjans kontinuitet
  • Många referenser från hela Finland

Kontakta oss – vi hjälper!

Neurologi

Vårt sortiment innehåller redskap och utrustning för alla stadier av neurologisk rehabilitering. Den starkast lysande stjärnan är MOTOmed rörelsterapiutrustningar.

Nästan varannan person med neurologisk sjukdom behöver medicinsk rehabilitering i den akuta fasen, under de följande månaderna och åren.

Rehabiliteringens mål

Den neurologiska rehabiliteringens mål och utgångspunkter är väldigt individuella.

Neurologiska funktionella kapacitetsbegränsningar och framtida rehabiliteringsbehov som orsakas av sjukdom eller skada beror på många faktorer. Prognosen blir bättre om behandlingen sätts in så tidigt som möjligt samt genom intensiv rehabilitering.

Den bästa effekten och nyttan av rehabilitering uppnås under de första tre veckorna, när hjärnans plasticitet, dvs. förmåga att anpassa sig, är som högst.

För att man ska uppnå förändringar kräver hjärnan många mångsidiga upprepningar så tidigt som möjligt. Neurologisk rehabilitering syftar till att förebygga och reversera den funktionella kapaciteten (t.ex. cerebrovaskulär störning) eller förebygga sekundära sjukdomar och förbättra livskvaliteten (t.ex. vid fullständiga ryggmärgsskador).