fbpx

Armproteser

En armprotes kan vara kosmetisk eller funktionell.

Vi följer aktivt med i utvecklingen i branschen så att vi kan erbjuda våra kunder det bredaste utbudet av funktionella egenskaper och spektakulära alternativ.

Kosmetiska proteser

För att få protesen att kännas naturlig, fäster vår protesmästare särskild uppmärksamhet åt hylsans och protesens rörelseomfång. Hylsan är den del som överlappar den amputerade kroppsdelen och de andra delarna däremellan, och bör sitta och kännas bra. Det är dock användarens personliga tankar och känslor som avgör i slutändan.

Man kan montera olika konstruktionsdelar och en hand på hylsan, och slutligen täcks helheten med en kosmetisk handske. Handen och den kosmetiska handsken väljs utifrån kundens egen handform, storlek och färg.

Funktionella proteser

Med hjälp av en vristdel kan man oftast fästa olika funktionella händer eller krokar på mekaniska proteser. Deras funktion styrs vid behov av selar. Dessa alternativ gör det möjligt för användaren att utföra olika uppgifter, leva ett aktivt liv och utöva olika sporter.

Myoelektronisk armprotes fungerar annorlunda eftersom den använder kundens kvarvarande muskler i armen för att styra proteshanden. Elektroderna som placerats inuti proteshylsan registrerar muskelimpulsen och styr protesens olika funktioner.

En myoelektronisk protes får sin ström från laddningsbara batterier. Utanpå protesens konstruktion finns en kosmetisk handske som påminner om hudens utseende.

Tilläggsinformation

Vill du höra mer om våra lösningar för armproteser?
Kontakta oss, vi finns här för att hjälpa er.

Karl Lindfors
Protesmästare, C.P.O
050 556 1387
karl.lindfors@haltija.fi