fbpx
  • Alla hjälpmedel för hemmet, från tryckfiltar till grepptänger
  • Förflyttningshjälpmedel för vårdgivare
  • Ändringsarbeten i hemmet, exempelvis taklyftar och ramper

Kontakta oss – vi hjälper!

Hemmet – lösningar

Vi erbjuder små hjälpmedel för vardagen, större ändringsarbeten i hemmet och allt däremellan. Vi hjälper till att göra ditt hem till en plats där du kan leva ett bra och tryggt liv så länge som möjligt.

Om du är anhörigvårdgivare kan du prata om din närståendes behov av hjälpmedel med oss. Du kan själv behöva ergonomiska hjälpmedel för att flytta din närstående. De skyddar båda från olyckor och hjälper dem att orka.

Fråga mer – vi hjälper till att välja de mest lämpliga hjälpmedlen!

För anhörigvårdgivare eller assistent

Toaletthöjaren är det första hjälpmedlet som man bör skaffa till hemmet. Din närstående kan gå på toaletten själv.

När din närstående kan stå men inte går gör en förflyttningsanordning det enklare att ta sig till sängen, toaletten eller stolen. Förflyttningen aktiveras också om det ännu finns lite kraft i benen.

Med en justerbar duschstol kan du hjälpa din närstående att tvätta sig utan incidenter eller ryggproblem.

Ibland krävs extra hjälp vid förflyttning, såsom taklyftar. Läs mer på slutet av sidan: ”Ändringsarbeten i hemmet”.

Sömn

Du vänder dig inte i sängen på natten och kan byta position enklare i en säker vårdbädd.

Om du sover oroligt, kan vikttäcke eller mikrostimuleringsmadrass hjälpa dig att få en lugn sömn.

Små hjälpmedel

Du får strumpan på foten med en sockdraganordning, en grepptång kan användas för att ta upp en mobiltelefon som fallit på golvet. Pipdelen som kan sättas på muggen säkerställer att saften kommer in i munnen och pennan med förtjockning gör att den blir enklare att greppa.

Du kan ersätta ett svagare handgrepp och en stel rygg med dessa och många andra små hjälpmedel.

Minne

Om minnet sviker finns det många olika hjälpmedel att ta till. Till exempel hjälper dygnsklockan till att förstå tidsförloppet och en läkemedelsdispenser med larm ser till att den boende tar sina mediciner.

Musik har visat sig bidra positivt till rehabiliteringen efter cerebral infarkt och att aktivera minnet. Demensradion är en mycket lättanvänd musikspelare. Ljudnivån ställs in i förväg och den förprogrammerade spellistan kan laddas ner via USB.

Träning i hemmet

Kroppen behöver träning och byte av kroppsställning. Med en ståanordning kan du stå självständigt och tryggt. Den vertikala positionen hjälper till att kontrollera balansen och är bra för andningsorganen och mag- och tarmfunktionen.

Motion är medicin för kropp och själ. Med hjälp av MOTOmed rörelseterapiutrustning kan du även cykelträna hemma. Använd utrustningen med en motor eller använd din egen muskelkraft.

Ändringsarbeten i hemmet

Ibland behöver man ändra hemmets utformning så att det blir lättare att förflytta sig. Till exempel gör ett uppstigningsstöd det lättare att stiga upp från toaletten och stollyften transporterar användaren från våning till våning.

Taklyften är en stor hjälp för anhöriga och assistenter. Den gör att du kan flytta din närstående på ett ergonomiskt sätt från rullstolen till sängen och vice versa. Vi planerar våra lyftlösningar så att de passar ditt hem.