fbpx

Motion

En trehjulig cykel och handcykel ger extra stabilitet när man cyklar och är bra träningsutrustning till exempel för personer som genomgått höft- eller knäoperation. Motion stärker hjärtat och blodcirkulationen.

Cyklar

Det känns säkert att cykla med den stabila trehjuliga cykeln till vilken man även kan få olika tillbehör till den. Den vadderade sadeln är bredare än normalt och minskar smärta i bäckenområdet, och med hjälp av extraveven som man kan fästa på pedalen kan cykeln användas med knäet i en rakare vinkel. Extraveven kan vara en bra lösning om man har en konstgjord knäled eller protes.

Handcyklar

Handcykeln är en utmärkt transportmetod och träning för funktionshindrade personer. Att cykla för hand ger en mångsidig muskelträning för axelområdet. Man kan få rullstolsanslutna handcyklar till nästan alla rullstolsmodeller, och vid behov också eldrivna. Handcyklar som lämpar sig för längre resor och krävande tävlingscykling.

Sportrullstolar

För snabba sporter, som dans eller lagspel, måste rullstolens konstruktion uppfylla kraven från sporten. Sportrullstolens drivhjul har i allmänhet en bredare lutningsvinkel och transporthjulen kan vara mindre än vanligt så att rörelserna blir smidigare.


Populära produkter: