fbpx
  • Sittdynor och ryggdelar
  • Individuella säten, arbetsstolar och specialsäten
  • För hem, dagvård och skolor

Kontakta oss – vi hjälper!

Säte

Vårt sortiment innehåller mångsidiga och unika säteslösningar för ditt barn eller för att hjälpa ditt barn att ta sig från bilens bilstolar till arbetsstolar. En bra sittställning känns behaglig och stödjer barnets position i olika situationer.

Sittdynor och ryggdelar

Man väljer den mest lämpliga dynan till barnets rullstol. Basdynan är tillverkad av skumplast och stödjer sittställning och framdrivning. Man behöver även en kudde som är fylld med luft eller skumgel för att korrigera och stödja en felaktig sittställning samt för att skydda huden. Vi anpassar alltid kudden till rullstolen så att den passar exakt.

Rullstolens tillhörande Jay Zip-ryggdelar stödjer ryggen och sittställningen under dagen. Det är också möjligt att fästa ytterligare stöd i de lätta och lättskötta ryggdelarna, t.ex. stödrem eller huvudstöd.

I takt med att barnet växer kan man justera ryggdelens höjd, vinkel och avstånd eller byta till en ny rullstol.

Individuella säten

Det är möjligt att tillverka ett individuellt säte till barnet, som t.ex. kan monteras på en elrullstol, rullstol eller separat transportplattform med hjul. När exempelvis felpositionerna är så svåra att vanliga lösningar inte räcker till tillverkar man ett individuellt säte. I detta fall gör man en gjutning av kroppen som används för att tillverka ett säte med individuella mått. Man kan tillverka en toalett- eller duschstol av samma form.

Det individuella sätet stödjer och styr bäckenets och ryggradens position. Sätet minskar trycket på riskutsatta platser.

Sätes- och stoppningsmaterial och tillbehör, såsom huvud- och fotstöd, tillverkas i Finland och väljs utifrån barnets behov.

Arbetsstolar och specialsäten

Det är bra för ett barn att sitta i en arbetsstol eller i en specialstol som stödjer sittställningen och hjälper barnet att fungera och orka sitta vid pulpeten eller matbordet.

I det mångsidiga Helmi-sätet kan man utföra alla sätesjusteringar medan barnet sitter i stolen. Sätet har till exempel en dynamiskt justerbar ryggdel som dämpar spastiska symptom. Helmi är mycket enkelt och snabbt att flytta från en plats till en annan eftersom den har både hjul och skjuthandtag.


Populära produkter: