fbpx
  • Käppar, gångstolar, rullatorer, sittvagnar, rullstolar med mera
  • Noshjul och handcyklar för rullstolar
  • För hem, dagvård och skolor

Kontakta oss – vi hjälper!

Rörelse och deltagande

Ditt barn eller barnet som du assisterar får röra på sig och uppleva rörelsens glädje med hjälp av lämpliga hjälpmedel. Vårt sortiment sträcker sig från promenadkäppar till krävande elrullstolar.

Barnstolar och sittvagnar för de små

Ett litet barn åker smidigt i speciella barnstolar och sittvagnar som kan utrustas med en mängd olika extra stöd. Det här gör att barnets position blir säker och bra, vilket hjälper barnet att uppleva miljön och stödjer utvecklingen. Det blir också lättare för ett svårt funktionshindrat barn att andas och svälja.                     

Från käppar till gångstolar

När det räcker med ett lättare stöd kan barnet använda enpunkts- eller flerpunktskäppar eller någon typ av gångutrustning som rullator eller gångstol. Barnet blir också mycket mer självständigt med hjälp av olika stöd.

Barnrullstol

När du köper en rullstol till ditt barn eller barnet som du assisterar från oss kan du vara säker på att den är av hög kvalitet och håller länge. Vi säljer endast de bästa märkena såsom Sunrise Medicali, Panthera, TiLite och Hogg

Barnet kan förflytta sig med en lätt och enkelt hopfällbar manuell rullstol eller en lättstyrd elrullstol. En rullstol av rätt storlek och tillbehör, såsom sittkudde och ryggdelar, säkerställer en bra sittställning och låter barnet klara sig själv och tillsammans med andra. Man måste dock tänka igenom tillbehören noga så att rullstolen förblir lätt och att barnet orkar köra den.

Den första rullstolen köps vanligtvis vid cirka 2–4 års ålder om barnet inte går. Därefter kommer det nya rullstolar och utrustningar i takt med att barnet utvecklas och växer. Man bör även ofta kontrollera att rullstolen är rätt för att undvika kroppsutmattning och hudskador.

Sport- och fritidsutrustningar för rullstolar

Ett barn i rullstol kan förflytta sig, utöva fritidsintressen och leka som alla andra  ̶ och utvecklas motoriskt, psykiskt och socialt.

Med ett Stricker-noshjul som man sätter fast på rullstolen blir rullstolen ett åkdon som man kan använda i varierad terräng både sommar och vinter. Till exempel i skogen, i löpspåret, över trädrötter, i sand och snö.

Ett annat alternativ är handcykling. Med Strickers handcykel kan man enkelt hålla jämn takt med vänner eller familj. Handcykelns roterande rörelse belastar händer och axelområdets muskler på ett mångsidigt och balanserat sätt jämfört när man kör en vanlig rullstol.

Läs mer:

Köp ett sport- och hobbyredskap till ditt barn

Hyr ett hjälpmedel för handikappträning eller -sport till ditt barn

Begär ersättning för kostnaderna för att köpa sportutrustning från kommunens socialtjänst

Du kan få 50 procents tillbaka från inköpspriset.


Populära produkter: