fbpx
  • Alla hjälpmedel för att ge barn ett bra liv
  • Individuella tillbehör och tjänster
  • För hem, dagvård och skolor

Kontakta oss – vi hjälper!

Barn

Hjälpmedel för barn stödjer och hjälper ditt barn när det växer och utvecklas, och växer tillsammans med ditt barn. De vanligaste hjälpmedlen hemma, i dagvården och på skolor är rullstol, toalett- och duschstol, stå- eller promenadanordningar samt kommunikationshjälpmedel.

Även ditt välbefinnande är viktigt för oss: lättanvända och ergonomiska hjälpmedel gör din vardag smidigare och bekvämare.

Ökad självständighet och deltagande

I hemmet stödjer hjälpmedel barnets självständighet och rörlighet samt samvaron med familjen. I dagvården och på skolan kan barnet fungera naturligt som en del av en grupp.

Ett bra exempel på ett praktiskt hjälpmedel i hemmet är en duschstol med justerbar plattform. Stolen kan lyftas upp och ryggdelen lutas bakåt så att barnet sitter bekvämt när det tvättas. Även din egen rygg gillar det här.

Barnet kan själv förflytta sig med rullstol när det befinner sig i dagvården eller på skolan. Med hjälp av rullstolens reglage och sittdyna eller ryggstöd eller specialsäte, säkerställer man att barnet förblir i rätt läge och händerna får det stöd som behövs, till exempel för att skriva på en dator.

Tilläggsinformation

Vill du höra mer om våra lösningar för barn?
Kontakta oss, vi finns här för att hjälpa er.

Jenni Hilander
Sydösterbotten, Tammerfors stad
044 7625 737
jenni.hilander@haltija.fi

Anna Yli-Kojola
HUS och Validia-rehabilitering – Brunakärr,
västra och mellersta Nyland
040 747 0025
anna.yli-kojola@haltija.fi