fbpx

Tukipohjalliset ja jalkineet

Useimmat meistä kävelevät päivittäin tuhansia askeleita, ja monelle kävely on ainoa mahdollinen liikuntamuoto. Mikä avuksi, jos jalkojen kipuilu estää kävelyn? Kipuilua voi aiheuttaa esimerkiksi jalkapohjan kovettumat ja känsät, ihonalaisen rasvapatjan ohentuminen, jalan rakenne tai virheellinen toiminta. Jalkojen hyvinvoinnissa on oikeanlaisilla kengillä sekä mahdollisilla apuvälineillä suuri merkitys.

Tukipohjallinen helpottaa kävelyä

Kun suuri osa kävelystä tapahtuu nykyään kovilla pinnoilla, on tärkeää, että käytössä on oikeanlainen jalkine sekä tarvittaessa tukipohjallinen. Tukipohjallisia myydään myös kaupoissa valmistuotteina, mutta niistä ei aina ole riittävää apua kivuliaille jaloille. Monia jalkojen ongelmia voidaan helpottaa yksilöllisillä tukipohjallisilla. Tukipohjalliset ovat myös Käypä hoito -suosituksissa mainittu osana diabeteksen ja reumasairauksien hoitoa.

Asiantuntijamme ottavat huomioon yksilölliset tarpeesi

Meillä Haltijalla tukipohjalliset valmistetaan aina yksilöllisesti, huolellisen tutkimuksen perusteella. Tutkimuksia tekevät terveydenhoitoalan koulutuksen käyneet ammattihenkilöt. Tukipohjallisia suunniteltaessa jalat tutkitaan sekä kuormittamattomina että kuormitettuina, jotta saadaan selville jalkojen rakenne ja toiminta. Usein havannoidaan myös asiakkaan kävelyä, jos se on mahdollista.

Tukipohjallinen valitaan aina yksilöllisesti

Tukipohjalliset voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista kunkin asiakkaan tarpeen mukaan, vaihtoehtoja on paljon aina kovista ja tukevista materiaaleista pehmeisiin, painetta ja kuormaa tasaaviin materiaaleihin. Eri materiaaleja yhdistelemällä on mahdollista löytää jokaiselle jalalle toimivin ratkaisu. On myös tärkeää muistaa, että kaikkia jalkaongelmia ei voi hoitaa pelkällä tukipohjallisella. Ammattilaisemme osaavat tarvittaessa ohjata asiakkaan jatkotutkimuksiin tai kuntoutukseen.

Varaa aika tukipohjallisten tai jalkineiden sovitukseen ja mittaukseen: