fbpx

Yläraajaproteesit

Yläraajaproteesi voi olla kosmeettinen tai toiminnallinen.

Seuraamme aktiivisesti alan kehitystä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monipuolisia toiminnallisia ominaisuuksia ja näyttäviä vaihtoehtoja.

Kosmeettiset proteesit

Jotta proteesi tuntuu luontevalta käyttää, proteesimestarimme kiinnittää erityistä huomiota holkkiin ja proteesin mahdollistamiin liikelaajuuksiin. Holkki on amputoidun raajan ja proteesin muiden osien välissä oleva osa, ja sen tulee istua ja tuntua hyvältä. Viime kädessä käyttäjän omat ajatukset ja tuntemukset ratkaisevat.

Holkkiin kiinnitetään erilaisia rakenneosia ja nyrkki, ja lopuksi tämä kokonaisuus peitetään kosmetiikkahanskalla. Käytettävä nyrkki ja kosmetiikkahanska valitaan asiakkaan oman käden muodon, koon ja värin mukaan.

Toiminnalliset proteesit

Mekaanisiin proteeseihin voidaan useimmiten rannekappaleen avulla liittää erilaisia toiminnallisia nyrkkejä tai koukkuja. Niiden toimintaa ohjataan tarvittaessa valjaiden avulla. Näiden vaihtoehtojen avulla onnistuvat erilaiset työtehtävät ja käyttäjä voi elää aktiivista elämää harrastaen eri lajeja.

Myoelektroninen yläraajaproteesi toimii eri tavalla: se hyödyntää asiakkaan jäljellä olevia yläraajan lihaksia proteesinyrkin ohjaamisessa. Proteesin holkin sisälle sijoitetut elektrodit rekisteröivät lihasimpulssin ja ohjaavat proteesin eri toimintoja.

Virtansa myoelektroninen proteesi saa ladattavista akuista. Proteesin rakenteiden päällä on ihon ulkonäköä muistuttava kosmeettinen hanska.

Lisätietoja

Haluatko kuulla lisää yläraajaproteesiratkaisuistamme?
Ota yhteyttä, olemme apunasi:

asiakaspalvelu@haltija.fi

09 612 2250