fbpx

Liikunta

Kolmipyöräinen polkupyörä ja käsipolkupyörä tuovat pyöräilyyn lisävakautta ja ovat hyviä harrastusvälineitä esimerkiksi lonkan tai polven keinonivelleikkauksessa olleelle. Liikunta vahvistaa sydäntä ja verenkiertoelimistöä.

Polkupyörät

Vakaan kolmipyöräisen polkupyörän polkeminen tuntuu turvalliselta ja siihen saa erilaisia lisävarusteita. Pehmustettu ja tavallista leveämpi satula vähentää lantion alueen kipua, ja polkimiin kiinnitettävän lisäkammen avulla pyörää voi polkea suoremmalla polven kulmalla. Lisäkampi voi olla hyvä ratkaisu, jos polvesta löytyy keinonivel tai proteesi.

Käsipolkupyörät

Käsipolkupyöräily on erinomainen liikkumistapa ja harrastus liikuntarajoitteisille henkilöille. Käsillä polkeminen on monipuolista lihasharjoitusta hartiaseudulle. Pyörätuoliin liitettäviä käsipolkupyöriä saa lähes kaikille pyörätuolimalleille, tarvittaessa myös sähköisenä. Pidemmille matkoille ja vaativaan kilpapyöräilyyn soveltuvat käsipyörät.

Urheilupyörätuolit

Nopeatempoisia urheilulajeja, kuten tanssia tai joukkuelajeja varten, pyörätuolin rakenteen on vastattava lajin vaatimuksiin. Urheilupyörätuolin kelauspyörissä on yleensä leveämpi kallistuskulma ja kuljetuspyörät voivat olla tavallista pienemmät, jotta ketterät liikkeet sujuvat vaivattomasti.