fbpx
  • Kepit, dallarit, rollaattorit, rattaat, pyörätuolit ja muut
  • Nokkapyörät ja käsipolkupyörät pyörätuoleihin
  • Koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin

Ota yhteyttä – me autamme!

Liikkuminen ja osallistuminen

Lapsesi tai avustamasi lapsi pääsee kokemaan liikkumisen ja liikunnan riemua hänelle sopivien apuvälineiden avulla. Valikoimamme ulottuu tavallisista kävelykepeistä vaativiin sähköpyörätuoleihin.

Turvaistuimia ja rattaita pienille

Pieni lapsi kulkee sujuvasti erityisissä turvaistuimissa ja rattaissa, joihin saa kiinni erilaisia lisätukia. Näin asento pysyy turvallisena ja hyvänä, mikä auttaa lasta hahmottamaan ympäristöä ja tukee kehitystä. Vaikeavammaisen lapsen on myös helpompaa hengittää ja niellä.                     

Kepeistä dallareihin

Kun kevyempi tuki riittää, lapsi käyttää yksipiste- tai monipistekeppiä tai jotakin kävelytelinettä, kuten rollaattoria tai dallaria. Se muuntuu erilaisten tukien avulla hyvinkin yksilölliseksi.

Lasten pyörätuoli

Kun lapsesi tai avustettavan lapsesi pyörätuoli hankitaan meiltä, voit olla varma, että se on laadukas ja kestävä. Myymme vain parhaita merkkejä, kuten Sunrise Medicalia, Pantheraa, TiLitea ja Hoggia.

Lapsi voi liikkua kevyellä ja helposti kelattavalla manuaalipyörätuolilla tai helposti ohjattavalla sähköpyörätuolilla. Oikean kokoinen pyörätuoli ja lisävarusteet, kuten istuintyyny ja selkäosat, takaavat hyvän istuma-asennon ja vapauttavat lapsen toimimaan yksin ja muiden kanssa. Lisävarusteet harkitaan tarkkaan, jotta pyörätuoli pysyy kevyenä ja lapsi jaksaa liikkua sillä.

Ensimmäinen pyörätuoli hankitaan yleensä noin 2–4 vuoden iässä, jos lapsi ei kävele. Sen jälkeen tulee uusia pyörätuoleja ja varusteita, koska lapsi kehittyy ja kasvaa. Sopivuutta arvioidaankin usein, jotta vältytään kehon virheasennoilta ja ihon hankauksilta.

Liikunta- ja harrastusvälineet pyörätuoliin

Pyörätuolilla liikkuva lapsi voi liikkua, harrastaa ja leikkiä siinä missä muut  ̶  ja kehittyä motorisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti.

Pyörätuoliin liitettävällä Strickerin nokkapyörällä pyörätuolista tulee menopeli, jolla voi liikkua vaihtelevassa maastossa niin kesällä kuin talvellakin. Vaikkapa metsässä, lenkkipolulla, puun juurakoissa, hiekalla ja lumessa.

Toinen vaihtoehto on käsipolkupyöräily. Strickerin käsipolkupyörällä taittuvat matkat sukkelaan kavereiden tai perheen kanssa. Käsipolkupyörän pyörivä kelausliike kuormittaa käsien ja hartiaseudun lihaksia monipuolisesti ja tasapainoisesti pyörätuolin kelaamiseen verrattuna.

Lue lisää:

Hanki liikunta- ja harrastusväline lapsellesi

Vuokraa apuväline vammaisliikuntaan tai -urheiluun lapsellesi

Hae korvausta liikuntavälineen hankkimiskuluista kunnan sosiaalitoimelta
Voit saada korvausta 50 prosenttia hankintahinnasta.