fbpx
  • Lapsi kasvaa ja apuvälineen tarve muuttuu
  • Vanhemmat, avustajat ja terapeutit avainasemassa
  • Säädettävyys tuo lisää käyttöaikaa

Ota yhteyttä – me autamme!

Kasvun ja kehityksen jatkuva tukeminen

Lapsi kehittyy ja kasvaa, jolloin apuvälineen sopivuutta on hyvä tarkastella paljon useammin kuin aikuisten kohdalla. Näin vältetään pienen tai sopimattoman apuvälineen aiheuttamat ongelmat, kuten virheasennot ja hankaumat.

Lapsen vanhempana, avustajana päiväkodissa tai koulussa tai lasta hoitavana terapeuttina havaintokykysi on kaiken a ja o. Esimerkiksi kesän aikana tapahtunut kasvupyrähdys voi tehdä lapsen pyörätuolista pienen ja epämukavan.

Säätämisellä lisää käyttöaikaa

Lapsen kasvaessa monia apuvälineitä voidaan säätää ja saada niille lisää käyttöaikaa. Jos lapsi on esimerkiksi kasvanut pituutta kesäkuukausien aikana, mutta pyörätuolin leveys riittää, voidaan valita uusi pidempi istuintyyny sekä säätää pyörätuolin istuimen, jalkatuen ja selkäosan korkeutta.

Jos lapsen pyörätuoliin varataan ylimääräistä leveyttä, on varmistettava, että istuma-asento pysyy keskellä istuinta ja lapsi ylettyy vaivattomasti kelausvanteisiin.

Apuvälineet lapsen tarpeiden mukaan

Kokenut myyjämme tuntee tuotteidemme erilaiset käyttömahdollisuudet ja auttaa valitsemaan sopivat apuvälineet.

Sopivat apuvälineet löytyvät näin:

  1. Keskustelemme lapsen toimintakyvystä, toimintaympäristöstä ja toiveista lapsen, hoitavan tahon, terapeutin ja omaisten kanssa.
  2. Suosittelemme apuvälineitä.
  3. Sovitamme apuvälineitä ja teemme tarvittavat muutokset.
  4. Toimitamme apuvälineet ja opastamme niiden käyttöön.
  5. Sovimme apuvälineiden käytön seurannasta. Näin varmistamme, että apuvälineet vastaavat lapsen nopeastikin muuttuvia tarpeita.