fbpx
  • Istuintyynyt ja selkäosat
  • Yksilölliset istuimet, työtuolit ja erityisistuimet
  • Koteihin, päiväkoteihin ja kouluihin

Ota yhteyttä – me autamme!

Istuminen

Valikoimastamme löytyy monipuoliset ja yksilölliset istuinratkaisut lapsellesi tai avustamallesi lapselle auton turvaistuimista työtuoleihin. Hyvä istuma-asento tuntuu mukavalta ja tukee lapsen asentoa eri tilanteissa.

Istuintyynyt ja selkäosat

Lapsen pyörätuoliin valitaan hänelle sopivin tyyny. Vaahtomuovista valmistettu perustyyny tukee istuma-asentoa ja kelaaminen sujuu. Virheellisen istuma-asennon korjaamiseen ja tukemiseen sekä ihon suojaamiseen tarvitaan puolestaan ilma- tai vaahtogeelitäytteinen tyyny. Sovitamme tyynyn aina pyörätuolin kanssa, jotta se varmasti on hyvä.

Pyörätuoliin liitettävät Jay Zip -selkäosat tukevat selkää ja istuma-asentoa päivän riennoissa. Kevyisiin ja helppohoitoisiin selkäosiin voidaan kiinnittää lisätukia, esim. tukivöitä tai päätuki.

Lapsen kasvaessa selkäosan korkeutta, kulmaa ja etäisyyttä voidaan säätää tai selkäosa voidaan vaihtaa uuteen pyörätuoliin.

Yksilölliset istuimet

Lapselle voidaan valmistaa yksilöllinen istuin, joka asennetaan vaikkapa sähköpyörätuoliin, pyörätuoliin tai erilliseen pyörälliseen kuljetusalustaan. Yksilöllinen istuin tehdään esimerkiksi silloin, kun virheasennot ovat niin vaikeita, etteivät tavalliset ratkaisut riitä. Tällöin kehosta otetaan valumuotti, jonka mukaan istuin valmistetaan yksilöllisin mitoin. Samasta muotista voidaan valmistaa WC- tai suihkuistuin.

Yksilöllinen istuin tukee ja ohjaa lantion ja selkärangan asentoa. Istuin myös vähentää riskialttiisiin paikkoihin kohdistuvaa painetta.

Kotimaassa valmistettavan istuimen runko- ja pehmustemateriaalit ja varusteet, kuten pää- ja jalkatuet, valitaan lapsen tarpeiden mukaan.

Työtuolit ja erityisistuimet

Lapsen on hyvä istua työtuolissa tai erityistuolissa, joka tukee istuma-asentoa ja auttaa toimimaan sekä jaksamaan pulpetin tai ruokapöydän ääressä.