fbpx
  • Kaikki kodin apuvälineet painopeitoista tarttumapihteihin
  • Siirtämisen apuvälineet omaishoitajalle
  • Kodin muutostyöt, kuten kattonostimet ja rampit

Ota yhteyttä – me autamme!

Koti – ratkaisut

Meiltä saat arjen pienapuvälineitä, suurempia kodin muutostöitä ja kaikkea siltä väliltä. Autamme tekemään kodistasi paikan, jossa voi viettää hyvää ja turvallista elämää mahdollisimman pitkään.

Jos olet omaishoitaja, voit jutella läheisesi apuvälinetarpeista kanssamme. Itse voit tarvita ergonomisia apuvälineitä läheisesi siirtämiseen. Ne suojaavat molempia tapaturmilta ja auttavat jaksamaan.

Kysy lisää – autamme valitsemaan sopivimmat apuvälineet!

Omaishoitajalle tai avustajalle

Siirtämisen apuvälineistä WC-korottaja on ensimmäisiä kotiin hankittavia apuvälineitä. Läheisesi voi käydä itsenäisesti vessassa.

Siirtotelineellä kevennät läheisesi siirtymistä sänkyyn, vessaan tai tuolille silloin, kun seisominen onnistuu, mutta kävely ei. Siirtäminen myös aktivoi, jos jaloissa on hiukankin voimaa jäljellä.

Säädettävän suihkutuolin avulla autat omaistasi peseytymään ilman vaaratilanteita tai selkävaivoja.

Joskus siirtämiseen tarvitaan lisäapua, kuten kattonostimia. Lue lisää sivun lopusta: ”Kodin muutostyöt”.

Nukkuminen

Kun nukut turvallisessa hoitosängyssä, et kierähdä yöllä vuoteestasi ja voit vaihtaa asentoa helpommin.

Jos nukut levottomasti, painopeitto tai mikrostimulaatiopatja voi auttaa rauhoittamaan unta.

Pienapuvälineet

Sukanvetolaitteella saa sukat jalkaan, tarttumapihdeillä nostaa maahan pudonneen kännykän. Mukiin liitettävä nokkaosa varmistaa, että mehu menee suuhun, ja paksunnoksella varustettuun kynään on helpompi tarttua.

Näillä ja lukuisilla muilla pienillä apuvälineillä korvaat käsien heikentynyttä voimaa ja rangan jäykkyyttä.

Muisti

Muistipulmiin löytyy monenlaisia apuvälineitä. Esimerkiksi vuorokausikello auttaa hahmottamaan ajankulua, ja hälyttävä lääkeannostelija varmistaa, että asukas ottaa lääkkeet.

Musiikin on todettu edistävän kuntoutusta aivoinfarktin jälkeen ja aktivoivan muistia. Dementiaradio on musiikkisoitin, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen. Äänen taso asetetaan etukäteen ja etukäteen suunnitellun soittolistan voi ladata USB:n kautta.

Kotiharjoittelu

Keho kaipaa liikuntaa ja asennon vaihtelua. Seisomatelineen avulla voit seistä itsenäisesti ja turvallisesti. Pystyasento auttaa hallitsemaan tasapainoa ja tekee hyvää hengityselimille ja vatsan ja suolen toiminnalle.

Liikunta on kehon ja mielen lääke. MOTOmed-liiketerapialaitteella voit polkuharjoitella myös kotonasi. Käytä sitä moottorin avustamana tai ota omat voimat käyttöön.

Kodin muutostyöt

Joskus kotiin on tehtävä rakenteellisia muutoksia, jotta siirtäminen ja liikkuminen sujuvat. Esimerkiksi nousutuki auttaa nousemaan vessassa ja tuolihissi kuljettaa kerroksesta toiseen.

Omaiselle ja avustajalle iso apu on kattonostin. Sen avulla voit siirtää läheisesi ergonomisesti pyörätuolista sänkyyn ja päinvastoin. Suunnittelemme nostinratkaisut kotiisi sopiviksi.