Autismin kirjo arjessa

Hyvä asiakkaamme, tervetuloa Autismin kirjo arjessa -tapahtumaan 6.2.2020! Mukana tapahtumassa ruotsinsuomalainen luennoitsija ja kirjailija Paula Tilli sekä erityisopettaja, aistikouluttaja Annukka Ilvola. Lisäksi mukana on kansanedustaja, fysioterapeutti Noora Koponen. Tutustu luennoitsijoihin tarkemmin alla.

Aika ja paikka: 

6.2.2020 Keilaranta 6, 02150 Espoo klo 17-20 (Suomen 3M Oy:n Innovation Center).

Ohjelma:

  • Ruokailu ja tilaisuuden avaus
  • Paula Tilli: Aspergeriin liittyvät haasteet arkielämässä
  • Haltija Group Oy: Tuotejulkistus, Abilian ajanhallinta ja toiminnanohjaus
  • Annukka Ilvola: Autismi ja aistiherkkyydet. Keinoja arjen helpottamiseksi.
  • Noora Koponen: Aihe ilmoitetaan myöhemmin

Ilmoittautuminen 31.1. mennessä

Tapahtuma on suunnattu ammattilaisille. Osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Voit ilmoittautua mukaan alla olevasta linkistä. Osallistujamäärän rajoitus: 3 henkilöä / toimipaikka. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan ajoissa! Ilmoittautuminen sulkeutuu 31.1.2020.

Ilmoittaudu mukaan!

Tiedustelut

Ari Pohjanmaa: 040 5600 633, ari.pohjanmaa@haltija.fi

 

Paula Tilli

Ruotsinsuomalainen luennoitsija ja kirjailija Paula Tilli kertoo luennossaan, millaisia asioita tulisi ottaa huomioon kohdatessaan ja auttaessaan Asperger-henkilöitä. Hänen luentonsa tulee käsittelemään seuraavia kysymyksiä: Miten autisminkirjon henkilön kanssa tulee kommunikoida ja miten väärinkäsityksiltä voi välttyä? Mitä erityistarpeita tulisi ottaa huomioon? Mitkä asiat voivat stressata autismikirjon henkilöitä? Mitä haasteita Aspergeriin ja autismiin liittyvät vaikeudet voivat tuoda konkreettisesti arkielämässä ja sosiaalisessa kanssakäymisessä? Mitä eroja on Ruotsin ja Suomen välillä?”

 

Annukka Ilvola

Annukka on koulutukseltaan ammatillinen erityisopettaja, jolla on 10 vuoden kokemus erityisopettajan työstä toisella asteella sekä peruskoulun puolella. Lisäksi hän on käynyt aistiohjaajan koulutuksen. Annukka vetää työnsä ohella erityisryhmien aistikerhoja lapsille, nuorille ja aikuisille kotipaikallaan Kuortaneella sekä Alavudessa.  Aistiasioista hän on innostunut työssään erityisryhmien parissa huomatessaan, miten rauhoittava vaikutus aistiasioiden huomioimisella oli.